Известие

Collapse
No announcement yet.

Огромно количество масло в антифриза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всичко това звучи ужасно, лесно ли поне се сменя?
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
      Вътре в охладителя има тънкостенна алуминиева тръбичка (серпентина) по която минава маслото. Тя се пука и от там в охладителната течност.
      Аха. Аз си мислех, че е дебела алуминиева стена... Ами ако е така си перфектен - ремонт за "на улицата" си е отвсякъде ако там е проблема...
      Успех с отстраняването му!
      Ако ти се занимава качи някоя снимка после да се види как се прецаква тоя охладител ако се окаже от него проблема.

Comment

Наскоро и при мен се получи същата ситуация - масло в антифриза. В маслото на двигателя няма охл.течност, само намалява количеството му. Е, не на алфа, ама все тая.
        Какво направих. Като за начало изолирах охладителя на маслото. Просто вързах входящия и изходящия маркуч от охладителя един в друг.
        Сега съм нагласил така нещата, че след всяко каране източвам водата от системата, за да може малко по малко да се очисти попадналото масло вътре.
        И съответно си търся охладител.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

На това ли му казвате охладител?! Ако е това, не виждам там да влиза антифриз!
          Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщение
            На това ли му казвате охладител?! Ако е това, не виждам там да влиза антифриз!
            JTD 10V е с охладител масло - антифриз
            Бензиновите са с въздушен охладител.

Сигурно гледаш на бензинов мотор.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              JTD 10V е с охладител масло - антифриз

Сигурно гледаш на бензинов мотор.
              Ами не е така през този охладителя на бензиновите също си минава антифриз. Оказа се, че на всички TS двигатели след 97 г. е един и същ. Вече съм 100% сигурен, че е от там проблема. И както каза колегата в по-горен пост може да се премахне охлаждането поне сега в този сезон, но проблема е, че освен за охлаждане на маслото в началото пък го подгрява. Така, че може да се кара малко време без него.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Само на главата на шофера и само като е отворено стъклото...
                Разните течности си се охлаждат точно както си трябва... В това нещо около стойката на масления филтър тече антифриз (точно това е въпросния охладител). По принцип знам за хора, които директно са го премахнали, но аз също не бих го направил.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Само на главата на шофера и само като е отворено стъклото...
                  Разните течности си се охлаждат точно както си трябва... В това нещо около стойката на масления филтър тече антифриз (точно това е въпросния охладител). По принцип знам за хора, които директно са го премахнали, но аз също не бих го направил.
                  Точно така охладителят е много важен.

Comment

Ами не е така през този охладителя на бензиновите също си минава антифриз. Оказа се, че на всички TS двигатели след 97 г. е един и същ. Вече съм 100% сигурен, че е от там проблема. И както каза колегата в по-горен пост може да се премахне охлаждането поне сега в този сезон, но проблема е, че освен за охлаждане на маслото в началото пък го подгрява. Така, че може да се кара малко време без него.
                    Да видях го как е при TS - топлообменникът в основата на масления филтър.
                    Явно преди съм гледал в документацията за 2,5 V6:

А за JTD този охладител го дават външен радиатор. Май има нещо сбъркано в документацията.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега се чудя как да промия охладителната уредба?

Comment

Е това е най-голямата ти драма според мен... Имах кола, на която гарнитурата между два цилиндъра изгоря (...) и охладителната течност се беше напълнила с масло... Сигурно поне 10 пъти промивах всичко (с "Меглио"), казанчето го свалих и го мих отделно 10 пъти, абе сигурно съм изсипал 20 литра обезмаслител и поне 200 вода, и пак след 2 дена каране казанчето беше кафяво отвътре...
                        Може би ако има някакъв специален препарат/химикал предназначен точно за това...

@ecotronic: Съвсем правилна си е документацията която си показал за 2.5 V6 & 2.4 JTD, само дето аз като чуя "бензинов мотор" и си мисля за туйн Скрап, а не за V6...

Comment

Е това е най-голямата ти драма според мен... Имах кола, на която гарнитурата между два цилиндъра изгоря (...) и охладителната течност се беше напълнила с масло... Сигурно поне 10 пъти промивах всичко (с "Меглио"), казанчето го свалих и го мих отделно 10 пъти, абе сигурно съм изсипал 20 литра обезмаслител и поне 200 вода, и пак след 2 дена каране казанчето беше кафяво отвътре...
                          Може би ако има някакъв специален препарат/химикал предназначен точно за това...

@ecotronic: Съвсем правилна си е документацията която си показал за 2.5 V6 & 2.4 JTD, само дето аз като чуя "бензинов мотор" и си мисля за туйн Скрап, а не за V6...
                          Въобще нямам идея как ще отмия това масло

Comment

Въобще нямам идея как ще отмия това масло
                            Тук един колега споделя, как е решил проблема:

Проблема е разрешен. И решението е в първите два отговора: жълто меглио! Само че в значително по-малко количество от предложеното.

Вчера на обяд смених водата ( 8 литра ) и сипах около 100 мл меглио. След 30км кротко каране отворих казанчето и шах: водата беше катранено черна и напълно непрозрачна. Чаках над 4 часа да изстине двигателя и почнах с маркуч бавно да наливам в казанчето докато се избистри. После отворих двете пробки на радиатора и продължих да наливам с маркуча докато почна да тече чиста вода. Запалих да поработи минута-две и пак сипвах докато отново протече чиста вода. Днес сутринта сипах пак 50мл меглио, пак 30км преход, пак чакане над 4 часа да изстине. Водата вече беше със съвсем леко оцветяване. Над един час бавно наливане с маркуча в казанчето и в горната пробка на радиатора. Запалих да загрее и поработи към час: никакво масло не изплува в казанчето, водата остана напълно бистра и нямаше никаква миризма на меглио. Гледах през горната пробка: радиатора е чист и алуминия блести, никакви остатъци от 'грес'.

Между другото меглиото не разтвори тази 'грес', по-скоро я пресече, защото изтече на парцали.

---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

На горната скица (за JTD - то) това, което са нарисували не е ли въздушен радиатор?
                            Не е ли реализиран на същия принцип охладителя както при TS (в основата на филтъра)?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе и аз се замислих за JTD след като написах поста, защото на картинката е точно същия радиатор като този от 2.5 (въздушен).
                              Ето и тук така е нарисувано: EPER
                              Ето и за самия кулер: EPER

EDIT1: Аз си мисля за 156... Може при 166 да е различно, нямам идея...
                              EDIT2: Бе на картинка не е различно...
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 15:03.

Comment

Абе и аз се замислих за JTD след като написах поста, защото на картинката е точно същия радиатор като този от 2.5 (въздушен).
                                Ето и тук така е нарисувано: EPER
                                Ето и за самия кулер: EPER

EDIT1: Аз си мисля за 156... Може при 166 да е различно, нямам идея...
                                EDIT2: Бе на картинка не е различно...
                                Там откъдето тръгват маркучите фабрично има тапи. Това е охладител на маслото, но според мен се монтира или допълнително или за други географски ширини като допълнително охлаждане на маслото.

Comment

Working...
                                X